En nyttårshilsen fra Nardo Bil

I det 2022 går mot slutten ser vi tilbake på et kontrastfylt år.

Tålmodige kunder har måttet vente på sine nye biler. Bak rattet har vi opplevd både rekordhøye drivstoff- og strømpriser. Samtidig har Nardo Bil familien vokst, og flere spennende biler er lansert. Midt i romjula tok vi en prat med økonomisjef Frank Skjærstad og konsernleder Rune Wang-Henrichsen. Her er deres oppsummering av bilåret 2022.

Med et par dager igjen av det gamle året, hvordan har 2022 vært for Nardo Bil?

– 2022 har vært et godt år for salg av både nye biler og bruktbiler. I løpet av året har vi hatt hele fire nylanseringer. To kjærkomne nyheter fra Land Rover var nye Range Rover og Range Rover Sport. Disse vet vi mange har ventet på. I tillegg har Polestar 3 og Volvo EX90 blitt lansert i høst og utløst en sterk bestillingskraft, starter Frank.

– For oss som har vært i bransjen en stund er dette ekstra interessant, sier Rune. Før startet salgsreisen med at bilene kom til Nardo Bil. Vi klargjorde bilene og viste dem stolt fram til kunden. I dag kommer bilder, filmer og bestillingsmuligheten ett år før bilen er i butikk. I det en ny bil lanseres er alt av informasjon tilgjengelig, slik at bilen kan forhåndsbestilles. Et godt eksempel på dette er nye Volvo EX90. Foreløpig har vi kun sett bilder av EX90. Men dette er en biltype det virkelig spørres etter – en stor, helelektrisk SUV med nærmere 60 mil rekkevidde, føyer Frank til.

I all entusiasmen rundt nye og spennende biler må vi heller ikke glemme servicemarkedet. En viktig rolle som bilforhandler er oppfølging av kundene våre. I 2022 har vi passert 70.000 verkstedoppdrag.  Her er det lagt ned mye godt håndverk, med svært mange fornøyde kunder som resultat, slår Rune fast.

Med store planer for året som kommer

En utfordring i 2022 har vært utsettelser og ventetid på nye biler. Mot slutten av året har vi endelig fått levert mange nye Polestar 2, Volvo XC40 og C40. I desember har vi derfor jobbet på spreng med å få ut biler til kundene våre, og det har vært en enorm kraft i organisasjonen for å få til dette, poengterer Frank.

Vi ser fram imot lanseringen av en mindre Volvo SUV – et viktig tilskudd i bilparken til Nardo Bil, sier Frank Skjærstad

- Uansett hvilken bil som er riktig for deg – du skal bli tatt godt vare på når du kjøper bil hos oss, sier Rune-Wang Henrichsen, konsernleder Nardo Bil.

Det har vært hektisk i julestria med andre ord?

Ja, og ikke nok med det! I 2022 har Nardo Bil familien vokst. I desember åpnet vi nemlig nytt Polestar Space i Ålesund, forteller Rune stolt. Og i 2023 vokser vi ytterliggere. Med oppkjøp av Trondheim Bilsenter starter vi vårt nye bruktbilkonsept på Heimdal. I tillegg står nybygget til Nardo Bil Steinkjer klart til våren! Med alt fra Polestar Space i både Trondheim og Ålesund til økt satsing på bruktbil, håper vi å kunne gi kundene våre en enda bedre opplevelse, sier Rune fornøyd.

Og hvilke nye biler kan vi glede oss til i året som kommer?

Vi ser fram imot lanseringen av en mindre Volvo SUV – et viktig tilskudd i bilparken til Nardo Bil. Denne modellen blir litt mindre enn XC40/C40 og retter seg mot et prissegment hvor Volvo ikke har vært til stede på mange år. Vi kan ikke røpe pris eller detaljer enda, så her er det bare å følge med utover våren, oppfordrer Frank.

En bil til ditt behov

Er det kun helelektrisk vi kommer til å se på veien?

2022 var preget av høye priser på diesel og bensin. Med prishoppet på drivstoff økte bestillingen av el-biler. Av cirka 3.000 årlige nybilsalg er bortimot 95% helelektriske biler.

– Uansett hvilken bil som er riktig for deg – du skal bli tatt godt vare på når du kjøper bil hos oss, sier Rune Wang Henrichsen, konsernleder Nardo Bil.

Samtidig selger vi godt av både Plug-in hybrider og fossilbiler på bruktbilmarkedet. Og her er vi inne på Nardo Bil sin rolle. Hos oss skal alle finne bil til sitt behov, enten det er snakk om nybiler eller bruktbiler. Uansett hvilken bil som er riktig for deg – du skal bli tatt godt vare på når du kjøper bil hos oss, konstaterer Rune.

– Ikke bare hvis du kjøper bil, skyter Frank inn. Du blir tatt like godt vare på hvis du velger bil-abonnement, som vi tilbyr på alle våre nye Volvomodeller. Med én faktura i måneden, for hele bilholdet, har du full oversikt og forutsigbarhet over alt fra service til dekkhotell. Ikke trenger du å bekymre deg for overraskelser på verditap heller!

Med disse avsluttende ordene fra Frank er det ikke tvil om at Nardo Bil er klare til å gi gass i 2023. Lansering av nye modeller, åpning av eget bruktbilutsalg og levering av Polestar 3 står allerede på blokka. Og hvem vet hva som venter bak neste sving?

Godt nytt år!

Hilsen Nardo Bil.