Vår historie

Vår historie går helt tilbake til 1983. Siden den gang har ulike bilmerker vært innom, Nardo Bil-familien har blitt større og vi har investert i nye og moderne bilanlegg. 

1983 – Oppstart og Suzuki

Nardo Bil ble grunnlagt av Odd Wang-Henrichsen i 1983. Vi holdt til i Nardoveien 6 på Nardo, og noen måneder etter oppstart ble vi tildelt nybilagenturet på Suzuki. På den tiden hadde vi 6 ansatte som jobbet i butikken, administrasjon og på verksted.

 

 

1991 – Fra Suzuki til Chrysler og Jeep

Suzuki ble faset ut, og det ble en glidende overgang til Chrysler og Jeep via Møller-gruppen. Dette agenturet hadde vi faktisk fra 1991-2012. Vi ble årets forhandler flere år på rad, og vi vokste gradvis større. Det ledet til at vi måtte flytte på oss, og den 01.01.97 flyttet vi fra Nardoveien til Tungavegen 2 (hvor vår største Volvoforhandler holder til). Da hadde vi vokst til ca. 30 ansatte.

 

2004 – Avtale med Volvo Personbiler og Land Rover

Etter hvert ble det mindre satsning på amerikanske biler i Europa, og Møller-gruppen solgte Jeep-agenturet til Bertel O. Steen. Vi måtte derfor på nytt se oss om etter flere bein å stå på. Så i 2004 ble avtalen med Volvo Personbiler Norge skrevet under. Da skrev vi avtale både på Volvo og Land Rover samtidig. Det ble en overlapping for å få til videre vekst (Chrysler til 2012, Volvo fra 2004). I 2005 var vi 50 ansatte.

 

2010 – Vårt første oppkjøp

Samtidig som Chrysler fases ut, så jobbet vi videre med Volvo og Land Rover i Trondheim. Men det var på tide med ytterligere vekst, og i 2010 starter vi jobben med å overta Volvoforhandleren i Ålesund. I 2011 er det offisielt, og Ålesund Bil er en del av Nardo Bil Gruppen. Ålesund Bil hadde den gang over 40 ansatte, så vi doblet antall ansatte i konsernet ved vårt første oppkjøp. Forhandleren het Ålesund Bil helt frem til desember 2019, da ble det endret til Nardo Bil Ålesund.

 

2013 – Nordvest Bil og Bjørnstad Bil

Etter noen år med drift i Trondheim og Ålesund var det på tide med nok et oppkjøp. I 2013 kjøpte vi Nordvest Bil i Molde og Kristiansund, endret det til Nardo Bil og faset ut andre merker slik at det ble en ren Volvo-forhandler.
Ganske samtidig så kjøpte vi Bjørnstad Bil på Orkanger, som den gang var Nissan-forhandler. Da hadde vi vokst oss såpass store på Volvo at vi valgte å selge Chrysler, og det var slik vi kom i innpass med Tore Bjørnstad som eide butikken på Orkanger.
Vi holdt det gående med Nissan på Orkanger, men i 2015 ble også Nardo Bil Orkanger en ren Volvo-forhandler.

 

2016 – Jaguar inn i merkeporteføljen

Vi har samtidig med Volvo hatt Land Rover i vår portefølje, og derfor var det naturlig å ekspandere vår satsning på britiske bilmerker ved å ta inn Jaguar. Dette skjedde i 2016, og vi rigget organisasjonen til å selge nok et spennende bilmerke.

 

2017 – Oppkjøp og sammenslåing av Volvo i Trøndelag

Etter flere år med både Nardo Bil og Kverneland Bil som Volvoforhandlere i Trøndelag var det på tide med en endring. I 2017 kjøpte vi Kverneland Bil sin Volvovirksomhet i Trondheim, Steinkjer og Stjørdal. I Trondheim slo vi sammen begge butikkene med både salg, administrasjon og verksted, pusset opp hele anlegget på Leangen og flyttet etter hvert hele virksomheten inn dit.

 

2018 – Polestar

I 2018 inngikk vi en avtale med det helelektriske bilmerket Polestar, og i 2020 åpnet vi Polestar Space Trondheim på Solsiden. I tillegg gjorde vi omorganiseringer på Leangen slik at vi kunne opprette et Handover Center som skulle ha fokus på utleveringer av Polestar og Volvo. Nå har Polestar blitt et såpass stort merke her i Norge at vi ekspanderer og oppretter et utleveringssenter også i Ålesund.

 

2019 og 2020 – Nye anlegg for Volvo, Jaguar og Land Rover

På grunn av stor vekst ble eksisterende lokaler for små både i Molde og for Jaguar og Land Rover i Trondheim. I 2019 stod vårt splitter nye bilanlegg for Nardo Bil Molde klart i den nye bilbyen, og i 2020 åpnet vi dørene til vårt Jaguar og Land Rover-bygg på Ranheim i Trondheim. Sistnevnte huser også vårt skadesenter Nardo og Melhus Bilskade.

 

2021 – Nio inn i porteføljen

Mot slutten av 2021 inngikk vi et samarbeid med det innovative og helelektriske bilmerket Nio. Avtalen er en serviceavtale, hvilket betyr at vi skal ha ansvaret for service på bilene fra Nio. Dette vil skje på vårt Jaguar og Land Rover-anlegg på Ranheim i Trondheim.

 

2022

Neste år er Nardo Bil hele 40 år. Vi har vokst oss store og gått fra 6 ansatte til over 280 medarbeidere, og nå finner du oss flere steder i Midt-Norge (Steinkjer, Stjørdal, Trondheim, Orkanger, Kristiansund, Molde og Ålesund). Alle våre avdelinger er Volvo-forhandlere, og i Trondheim fører vi i tillegg merkene Jaguar og Land Rover. I Trondheim har vi et tett samarbeid med Polestar, og har et eget Space på Solsiden. Utlevering skjer på Leangen, mens service og verkstedarbeid utfører vi ved alle våre Volvoverksted i konsernet.

 

Vår visjon er «Alltid gode opplevelser». Både for våre kunder, våre leverandører og våre medansvarlige. Visjonen er grunnpilaren i alt vi gjør, og vi jobber hver eneste dag for å skape gode opplevelser. Velkommen til oss!