Vår historie

Vår historie går helt tilbake til 1983. Siden den gang har ulike bilmerker vært innom, Nardo Bil-familien har blitt større og vi har investert i nye og moderne bilanlegg. 

1983 – Oppstart og Suzuki

Nardo Bil ble grunnlagt av Odd Wang-Henrichsen i 1983. Da holdt vi til i Nardoveien 6 på Nardo. Bare noen måneder etter oppstart ble vi tildelt nybilagentur på Suzuki. På den tiden hadde Nardo Bil 6 ansatte fordelt i butikken, administrasjon og på verkstedet.

 

 

1991 – Fra Suzuki til Chrysler og Jeep

Suzuki ble faset ut, og det ble en glidende overgang til Chrysler og Jeep via Møller-gruppen. Dette agenturet hadde vi fra 1991-2012. Vi kan skryte på oss årets forhandler flere år på rad, og vi vokste oss gradvis større. Det førte til at vi fikk behov for å flytte på oss, og 1. januar i 1997 flyttet vi fra Nardo til Tungavegen 2 (hvor vår største Volvoforhandler i dag holder til). Da hadde vi vokst til ca. 30 ansatte.

 

2004 – Avtale med Volvo Personbiler og Land Rover

Amerikanske biler ble etterhvert et mindre prioritert satsningsområde i Europa, og Møller-gruppen solgte Jeep-agenturet til Bertel O. Steen. På nytt måtte vi se oss om etter flere bein å stå på. I 2004 ble avtalen med Volvo Personbiler Norge skrevet under, vi skrev samtidig avtale både på Volvo og Land Rover. Det ble en overlapping for å få til videre vekst (Chrysler til 2012, Volvo fra 2004). I 2005 var vi 50 ansatte.

 

2010 – Vårt første oppkjøp

Samtidig som Chrysler ble faset ut jobbet vi videre med Volvo og Land Rover i Trondheim. Det var nok en gang på tide med ytterligere vekst, og i 2010 startet vi jobben med å overta Volvoforhandleren Ålesund Bil i Ålesund. I 2011 ble det offisielt, og Ålesund Bil ble en del av Nardo Bil Gruppen. Ålesund Bil hadde den gang over 40 ansatte, noe som gjorde at vi doblet antall ansatte i konsernet ved vårt første oppkjøp. I Desember 2019 endret forhandleren navn til Nardo Bil Ålesund.

 

2013 – Nordvest Bil og Bjørnstad Bil

Etter noen år med drift i Trondheim og Ålesund var det tid for nok et oppkjøp. I 2013 kjøpte vi Nordvest Bil i Molde og Kristiansund, endret det til Nardo Bil og faset ut andre merker slik at de ble rene Volvo-forhandlere. Ganske samtidig kjøpte vi også Bjørnstad Bil på Orkanger, som den gang var Nissan-forhandler. Vi hadde gradvis vokst oss såpass store på Volvo at vi valgte å selge Chrysler, og det var slik vi kom i innpass med Tore Bjørnstad som eide butikken på Orkanger.
Vi holdt det gående med Nissan på Orkanger, men i 2015 ble også Nardo Bil Orkanger en ren Volvo-forhandler.

 

2016 – Jaguar inn i merkeporteføljen

I 2016 rigget vi organisasjonen for å selge nok et spennende bilmerke, nemlig Jaguar. Samtidig med satsingen på Volvo har vi også hatt Land Rover i vår portefølje, og derfor var det naturlig å ekspandere vår satsning på britiske bilmerker ved å ta inn Jaguar.

 

2017 – Oppkjøp og sammenslåing av Volvo i Trøndelag

Etter flere år med 2 store Volvoforhandlere i Trøndelag, Nardo Bil og Kverneland Bil, var det tid for endring. I 2017 kjøpte vi Kverneland Bil sin Volvovirksomhet i Trondheim, Steinkjer og på Stjørdal. I Trondheim slo vi sammen begge butikkene med salg, administrasjon og verksted, pusset opp hele anlegget på Leangen og flyttet etter hvert hele virksomheten inn dit.

 

2018 – Polestar

I 2018 inngikk vi en avtale med helelektriske Polestar, og i 2020 åpnet vi Polestar Space Trondheim på Solsiden. I tillegg omorganiserte vi på Leangen slik at vi kunne opprette et Handover Center med fokus på utlevering av Polestar og Volvo. Polestar ble et så stort merke i Norge at vi har ekspandert og opprettet et utleveringssenter i Ålesund også.

 

2019 og 2020 – Nye anlegg for Volvo, Jaguar og Land Rover

Stadig vekst gjorde at eksisterende lokaler ble for små både i Molde og for Jaguar og Land Rover i Trondheim. I 2019 stod splitter nye Nardo Bil Molde klart i den nye bilbyen. I 2020 åpnet  dørene til vårt Jaguar og Land Rover-bygg på Ranheim i Trondheim. Sistnevnte huser også vårt skadesenter Nardo og Melhus Bilskade.

 

2021 – Nio inn i porteføljen

Mot slutten av 2021 inngikk vi samarbeid med det innovative og helelektriske bilmerket Nio. Vi inngikk en serviceavtale, hvilket betyr at vi skal ha ansvaret for service på bilene fra Nio. Dette vil skje på vårt Jaguar og Land Rover-anlegg på Ranheim i Trondheim.

 

2023 – nå

I 2023 ble Nardo Bil 40 år! Nardo Bil ekspanderte videre fikk XPENG inn i porteføljen.

Vi gikk også sammen med Otto Moe med sine 3 avdelinger i Namsos, Grong og Rørvik. Dette stadfestet vår posisjon som en stor aktør i Midt-Norge og vi har nå flere avdelinger i Trondheim i tillegg til Steinkjer, Stjørdal, Orkanger, Molde, Kristiansund og Ålesund. Alle våre avdelinger er Volvo-forhandlere, og i Trondheim fører vi Jaguar og Land Rover i tillegg. I Trondheim har vi dessuten tett samarbeid med Polestar, og har et eget Space på Solsiden. Utlevering av nye biler skjer på Leangen, mens service og verkstedarbeid utfører vi ved alle våre Volvoverksted i konsernet.

 

Vår visjon er «Alltid gode opplevelser». For våre kunder, våre leverandører og våre medansvarlige. Visjonen er grunnpilaren i alt vi gjør, og vi jobber hver eneste dag for å skape gode opplevelser. Velkommen til oss!