Hvilken bil skal jeg velge?

Vi hjelper deg med å finne biltypen som passer deg best!

Baksiden av en Volvo med solnedgang i bakgrunnen

Med så mange modeller på markedet kan det være vanskelig å finne riktig type bil. Så derfor skal vi forklare de ulike modelltypene og betegnelsene som kan være nye for de aller fleste.

SUV

SUV eller Sport Utility Vehicle har raskt blitt en svært populær bilklasse for oss nordmenn, mye på grunn av at vi er glade i å kjøre lange turer, men også fordi vi har et behov for en bil som håndterer de aller fleste utfordringer vi måtte møte på. SUV har ofte høy bakkeklaring, god og oversiktlig kupe og god trekk-kapasitet på henger.

Når en kunde velger en SUV er det ofte 2 ting som er grunnen til det. Det første er at de trenger en bil de kommer seg inn i. Mange synes de lavere bilene som Sedan og Stasjonsvogn blir for lave og at man blir liggende i en slik bil. På en SUV kommer du opp i høyden og gjør at det blir mer oversiktlig når man er ute og kjører. Det hjelper også at SUV har høy bakkeklaring som gjør inn og ut av bilen blir lettere. Disse bilene har ofte noe mindre lengde på bagasjerommet men gjør opp for dette med høyden.

Stasjonsvogn

Stasjonsvogn har ofte blitt sett på den typiske familiebilen. Mye på grunn av plassen i baggasjerommet men også fordi den har et noe større rom i baksetet. Stasjonsvognen er ofte noe lengere enn en sedan og derfor gir mer plass om man skal frakte store og lange gjenstander. Med nedfellbare seter åpner det et større rom om det skal være nødvendig.

For en familie med en eller flere barn skal ha plass til en god del ekstra ting på en vanlig kjøretur. Barnestol, vogn, stellevesker, sekker og bagger gjør at plassen er dyrebar. Derfor kan det være avgjørende om du har nok plass etter å ha hentet barnet i barnehagen og skole for så å ta turen innom en butikk å handle med seg noen poser til middag. Her skinner stasjonsvognen – for ingen sier vell nei til litt ekstra rom.

Våre stasjonsvogner er: Volvo V60, Volvo V90 og Jaguar XF Sportbrake.

Sedan

Sedan er nok de aller fleste kjent med. Det vanligste utseende på en sedan er lukket karosseri, lukket bagasjerom og ofte med to eller fire sidedører. Grunnen til at folk ofte velger en sedan er at de ikke har behov for en større bil. Dette gjør at bilen blir mindre og slankere som gjør at bilen får et mye mer elegant utseende over seg.

Våre sedaner er: Volvo S60, Volvo S90 og Jaguar XE.

Crossover

Crossover eller kompaktbil beskriver biler som havner imellom kategoriene. Dette er biler som har noen av egenskapene og utseende til en SUV, men ikke oppfyller alle kravene. De har ofte lavere drivstofforbruk, høy bakkeklaring, god plass og et mer sportsligere utseende.

Mange av våre kunder som velger en Crossover er de som ønsker en høy sittestilling og enklere inn- og utfart av bilen. Crossover har også en litt mindre motor enn SUV som betyr mindre forbruk.

Disse bilene har også noe mindre bagasjerom enn en SUV. Men det betyr ikke at det er lite. Om stor motorkraft og stort bagasjerom ikke er det viktigste for deg er vi sikre på at en Crossover vil være et godt alternativ!

Våre Crossover-modeller er: Volvo C40, Jaguar I-PACE, Polestar 2

Her finner du Nardo Bil

Volvo og Polestar

Ålesund, Kristiansund, Molde, Orkanger, Steinkjer, Stjørdal, og Trondheim.

Jaguar og Land Rover

Ranheim.
63.4305265,10.4743855,10