EX90, en milepæl fra Volvo!

Volvo har en visjon om en verden fri for kollisjoner, og med Volvo EX90 går vi inn i en ny epoke innen sikkerhet.

Visste du at de fleste bilreklamer spilles inn på den amerikanske vestkysten, med spektakulær natur på den ene siden og Stillehavet på den andre? Det kan være langt fra den amerikanske vestkysten til mørke fylkesveier med telehiv og fare for elg. Nettopp derfor ligger sikkerhet og trygghet i bunn når vi lanserer vårt nye flaggskip, Volvo EX90.

Volvo EX90 er en helelektrisk Premium SUV. Bilen er stor og romslig, med komfortabel plass til syv passasjerer. EX90 representerer rett og slett en ny æra for Volvo:

  • Frihet – EX90 har helelektrisk plattform, med 580 kilometers rekkevidde. På 10 minutters ladetid kan du kjøre 180 kilometer.
  • Miljø – Null utslipp og bærekraftige materialer, fra gulv til tak. EX90 er bygget på resirkulert plast, stål og aluminium.
  • Sikkerhet – Unik teknologi som ivaretar både din og passasjerenes trygghet.

En bil med hele Volvo-sjela i seg

Volvos sikkerhetsvisjon er en del av vår arv. Fra oppfinnelsen av 3-punkts selen i 1959, via visjonen om at ingen skal miste livet i en ny Volvo, til utviklingen av EX90. Dette er den sikreste bilen Volvo noensinne har produsert.

Hemmeligheten ligger i kombinasjonen av teknologi og forståelsen av menneskelig atferd. Uansett hvor lang fartstid du har bak rattet eller hvor godt du kjenner veien, er du bare et menneske. Et menneske som opplever gleder, sorger og frustrasjon. Alt dette er følelser vi tar med oss når vi setter oss bak rattet.

 

Bestill Volvo EX90 i dag!

Bestill Volvo EX90 i dag, eller ta kontakt med din nærmeste Nardo Bil forhandler for mer informasjon!

Les mer

Familiebilen som tar vare på deg og dem du er glad i

Dårlig søvn, uenighet rundt frokostbordet og barn som skulle vært i barnehagen for en halvtime siden. Hverdagen treffer oss alle. Så du setter deg i bilen – og går løs på dagen. For du er jo en god sjåfør? Normalt sett, ja.  Men de dagene du er sliten og stressa er du neppe den beste utgave av deg selv på veien. Legg til vintermørke og fotgjengere uten refleks. Forskjellen på en trafikkulykke og trygg ferdsel på veien avgjøres ofte i løpet av noen få sekunder. Volvo EX90 er der for deg, også når du ikke er på ditt beste.

«For Volvo handler ikke trygghet om markedsføring.»

To innvendige kameraer og et sensorisk ratt utgjør bilens førerforståelse. Systemet følger med på sjåføren og griper inn dersom du er distrahert, trøtt eller uoppmerksom. Ved et illebefinnende er bilen designet for å stoppe trygt og ringe etter hjelp. De innvendige sensorene fanger også opp den minste bevegelse i bilen, selv etter parkering. Systemet vil varsle sjåføren, og sikre at hverken dyr eller små barn glemmes igjen i bilen. Dette er ekstra viktig på varme sommerdager og iskalde vinterkvelder.

Utvendig er bilen utstyrt med 16 sensorer, 8 kameraer og 5 radarsystemer. I EX90 er dette standardteknologi som jobber sammen. Spydspissen i teknologien er radaren Lidar, som er plassert i bilens taklinje. I 120 km/t oppdager Lidar en fotgjenger på 250 meters avstand i fullstendig mørke. Bilen gir deg oversikt over flere mulige farer i trafikken enn noen gang før. Denne teknologien kan bidra til å redde liv.

For Volvo handler ikke trygghet om markedsføring. I Volvo EX90 er det kombinasjonen av innvendig og utvendig sikkerhet som utgjør den store forskjellen. Teknologien har forståelse av både føreren og bilens omgivelser. De dagene hvor du ikke er deg selv bak rattet vil Volvo sin sikkerhet være deg.

For deg, dine passasjerer og medtrafikanter.

 

Våre Volvoforhandlere

Volvo

Ålesund, Kristiansund, Molde, Orkanger, Steinkjer, Stjørdal, og Trondheim.

63.43095618784,10.474283695221,6