Didrik Tønseth

Nardo Bil ambassadør siden 2015

Alder: 32 år
Bosted: Et steinkast unna Granåsen
Klubb: Byåsen IL
Kjører: Volvo XC60

Didrik har vært Nardo Bil ambassadør siden 2015. På veien har han vunnet både OL og VM gull. Samtidig har Didrik kjempet seg tilbake fra i overkant tøff trening, som kostet ham landslagsplassen i 2021.

Når han ikke er ute på skirenn har Didrik Bymarka som arbeidsplass. Vi er glade for å kunne samarbeide med en løper som representerer dedikasjon, gjennomføringsevne og nysgjerrighet.

1 OL-gull
2 VM-gull
4 Verdenscupseire
8 år som ambassadør

På riktig side av knivseggen

Nardo Bil har vært så heldige å få samarbeide med Didrik Tønseth siden 2015. Etter Tour de Ski var Didrik på hjemlige trakter. Vi benyttet muligheten til å lære litt mer om toppidrettslivet.

Les mer

5 raske med Didrik

1 Beste skituren?

Jeg liker meg i lysløypa i Nilsbyen. Granåsen er et flott anlegg, men skal du gå mye blir løypene der tøffe. Nilsbyen er litt «snillere» og passer både eliteløpere og mosjonister.

I sommerhalvåret liker jeg meg rundt vannene i Bymarka – Lianvatnet, Theisendammen, Baklidammen og Kobberdammen. For å beholde spensten i løpesteget holder jeg meg på sti. Myrløpinga overlater jeg til Niklas Dyrhaug!

2 Fineste kjøreturen?

E6 hjem til Trondheim når jeg vet at det er skiføre i Bymarka! Ellers er det fint over Valdressflya på vei til Beitostølen. Jevnt over er det digg å kjøre bil etter skirenn som har gått bra. Hvis resultatene uteblir, er det derimot lett å bli sittende å gruble bak rattet.

3 Beste stoppested langs veien?

Moskusgrillen på Dombås, særlig på høsten. Ellers er bakeriet i Oppdal bra, men du må være tidlig ute. Godsakene forsvinner fort!

4 På spillelista i bilen før skirenn?

Høy musikk! Trikset er å skru opp lydnivået til det begynner å skrangle i høyttalerne, for deretter å justere ned et lite hakk

5 Noen biltips du vil dele?

Klisterski inne i bilen kan fort bli grisete. Det beste tipset er å bli god nok til å stake eller skøyte, så slipper du klister. Også kan du heller glede deg over å gå diagonalgang når det er blå-extra føre.

Vil du måle krefter med Didrik?

Didrik løper nesten like fort som han går på ski. Kanskje ikke så rart at løyperekorden i den legendariske Bråtesten tilhører ham. Løypa går fra enden av Theisendammen, om Sommersetra, langs Baklidammen og opp til Fjellseter kapell. Tiden å slå er 17 minutter og 36 sekunder. Lykke til!