Her er det du trenger å vite om Volvo EX30!

I denne artikkelen får du svar på de vanligste spørsmålene rundt Volvo EX30, fra ytelse til ladetid og teknologiske funksjoner. Her lærer du mer om hvorfor Volvo EX30 blir hyllet av anmelderne, og allerede er blitt et populært valg blant norske bilister. I tillegg gir EX30 en sniktitt på hvordan fremtidens Volvo kommer til å bli.

Elektrisk
Drivstofftype
475 km
Elektrisk rekkevidde
RWD
Drivlinjetype
200 kW
Motoreffekt (max)

— En bil som mange gleder seg til, ikke bare for prisen men for teknologien som Volvo har skapt i en liten maskin.

Erik Volden
Produktsjef Volvo (Nardo Bil Leangen)

Volvo EX30 er en såkalt «kompakt SUV», hva betyr det?

SUV står for Sports Utility Vehicle, eller sporty bruksbil på godt norsk. Disse bilene er allsidige passasjerbiler med fem eller syv seter og høy bakkeklaring. Her sitter du høyere enn i vanlige familiebiler, og firehjulstrekk er ofte en valgmulighet. SUV leveres i flere ulike størrelser, hvor de mindre utgavene ofte omtales som kompakt SUV. Volvo EX30 går inn under denne kategorien. Likevel er den allsidig, har høy bakkeklaring, romslig bagasjerom og grei plass for opptil fem personer.

Når kan jeg forvente levering hvis jeg bestiller en Volvo EX30 nå?

Du som bestilte bilen i fjor kan forvente utlevering i løpet av 1. kvartal 2024. Om du bestiller din Volvo EX30 i dag er forventet utlevering allerede i løpet av 2. kvartal 2024.

Hvordan kan jeg planlegge en prøvekjøring av Volvo EX30?

Finn tidspunktet som passer deg best og bestill prøvekjøring av EX30. Alternativt kan du ringe oss for å avtale tid. Det er bare å glede seg til du får EX30 på veien!

Kan jeg bytte inn min nåværende bil for en Volvo EX30?

Vi ønsker å gjøre oppgraderingen til en Volvo EX30 enklere for deg. Ta en prat med din nærmeste Nardo Bil avdeling for å diskutere dine byttealternativer. Du kan også legge inn info om din eksisterende bil og bli kontaktet av oss.

Finnes det finansieringsalternativer tilgjengelige for Volvo EX30?

Ja, vi tilbyr forskjellige finansieringsalternativer for deg som er interessert i EX30. Ta kontakt med vår salgsavdeling for finansieringsløsninger.

Hvilke motorvarianter finnes for Volvo EX30, og hva blir ytelsen?

EX30 leveres som «Single Motor», «Single Motor Extended Range» eller «Twin Motor Performance».

  • Single Motor – 200 kW og 272 hestekrefter. 0-100 på 5,3 sekunder.
  • Single Motor Extended Range – 200 kW og 272 hestekrefter. 0-100 på 5,7 sekunder (grunnet litt høyere vekt)
  • Twin Motor Performance – 315 kW og 428 hestekrefter. 0-100 på 3,6 sekunder!

Hvor langt kan jeg kjøre før jeg må lade batteriet på en Volvo EX30?

Beregnet rekkevidde for Volvo EX30 er opptil 475 km. Rekkevidden avhenger av blant annet kjørestil, utetemperatur, vær, vind, terreng og veiforhold. Andre faktorer som påvirker rekkevidden er hvor mye strøm du bruker til blant annet oppvarming og avkjøling. Et godt tips – forvarm batteriet mens du lader for å få lengst mulig rekkevidde til kjøreturen.

Har Volvo EX30 firehjulstrekk?

Volvo EX30 får du med bakhjulstrekk og firehjulstrekk. «Single Motor» og «Single Motor Extended Range» kommer som bakhjulstrekk, og «Twin Motor Performance» som firehjulstrekk.

Hvor stor er Volvo EX30?

Volvo EX30 er noen hakk mindre enn SUV-storebroren Volvo XC40. EX30 er 4,23 meter lang, 1,84 bred og 1,56 høy, mens storebror er 4,42 lang, 1,87 bred og 1,65 høy.

Hvor lang tid bruker jeg på å lade en Volvo EX30?

EX30 lader fra 10 til 80 prosent på bare 26,5 minutter ved en DC-hurtigladestasjon (175 kW). Still inn bilbatteriet før du er fremme på ladestasjonen for rask og effektiv lading. Når du skal lade raskest mulig anbefaler vi at du lader til 80 prosent da de siste 20 prosentene tar lengst tid.

Hvilke farger er Volvo EX30 tilgjengelig i?

EX30 kommer med eksteriørfargene Moss Yellow (gul), Crystal White (hvit), Cloud Blue (lyseblå), Vapor Grey (grå) og Onyx Black (svart).

Hvordan er setene i nye Volvo EX30?

Alle fem seter i bilen er ergonomisk utformet for maks støtte til ryggraden. Det fører til mindre belastning på skuldrene og bedre holdning. Den perfekte sittestillingen finner du ved hjelp av elektrisk innstilling.
Setenes smale profil passer til Volvos minimalistiske design og gir mer plass til beina for passasjerene bak. Vil du ha litt lunere varme i setet? Juster setevarmen via midtdisplayet eller la bilen gjøre det av seg selv når gradestokken viser under 7 °C. Det er en del av innstillingene du finner i Volvo EX30-appen.
Baksetene er delt i to deler og kan enkelt felles ned når du trenger ekstra bagasjeplass. Med ISOFIX-fester i begge yttersetene bak sitter de minste passasjerene trygt.

Har Volvo EX30 noen nye sikkerhetsfunksjoner?

EX30 har radarer bak for å registrere syklister og sparkesykler som nærmer seg. For å unngå ulykker med passerende syklister varsler en alarm når du åpner døren. Varselet har to nivåer og øker i volum når en myk trafikant nærmer seg.
Driver Alert System, som registrerer førerens øyne, hodebevegelser og kjøremønster, fanger opp om du er søvnig eller uoppmerksom.
I tillegg er EX30 utstyrt med kamera som gir 360° fugleperspektiv for trygg og oversiktlig parkering.

Har Volvo EX30 5G?

Ja, EX30 er utstyrt med høyhastighets-5G som sikrer at bilen og nettverket kommuniserer i sanntid.  Bilen deler for eksempel opplysninger om geografisk plassering og fart med Google. Dermed navigerer Google Maps frem en reisevei med flyt i trafikken, slik at du kommer frem på kortest mulig tid. Bilen bruker andre tilgjengelige mobile nettverk når 5G er utilgjengelig.

 

63.43095618784,10.474262237549,6

Våre selgere

Employee Image

Hans Andreas Holsen

Bilselger

95146484

Employee Image

Ronny Svanemsli

Bilselger

98818444