Niklas Dyrhaug

Nardo Bil ambassadør siden 2013

Alder: 35 år
Klubb: Tydal IL
Kjører: Jaguar I-Pace
Yrke: Ekspertkommentator for Viaplay

Niklas Dyrhaug holder et par langrennski og staver foran en sort bil

Niklas Dyrhaug har vært trofast Nardo Bil ambassadør siden 2013. På den tiden har klassiskspesialisten fra Tydal gått fra å kjempe om edelt metall i løypa til å bli ekspertkommentator på TV. Selv om Niklas ikke lenger står på startstreken har han tett kontakt med langrennsfamilien – til glede for alle oss som er glad i å følge med på nasjonalidretten!

2 VM-gull
1 VM-bronsje
112 Verdenscuprenn
9 år på landslaget
Niklas Dyrhaug i grønn boblejakke og raske briler på hodet

Kom i VM-stemning med Niklas Dyrhaug

Tilbake i 2013 var Niklas Dyrhaug vår første ambassadør. Før fjorårets sesong gikk Niklas over i rollen som ekspertkommentator og her gir han oss siste nytt fra langrennsleiren, VM-spådommer og personlige favoritter i løypa!

Les mer

3 raske med Niklas om VM i Planica

1 Å vite at det sitter medaljekandidater og ser på – hvilket press legger det på de norske som er tatt ut til å gå?

Det er selvfølgelig et ekstra press, men alle på dette nivået er vant med dette. Det må du takle som en del av det norske laget. Det viktigste presset er det du legger på deg selv. Her kan du finne glede og motivasjon til å få ut ditt aller beste. Didrik, som er førstereserve, må være klar til å steppe inn. Det skal ikke mer enn litt sykdom til blant de andre før han får muligheten. Da må killerinstinktet fram.

2 Emil Iversen er tittelforsvarer på 5-mila, hva forventer du av han?

Han har en kjempemulighet til å gå en god femmil. Emil har gått flere solide skirenn i år og nå har han hatt lang tid til å forberede seg. Jeg både håper og tror at Emil er i angrepsposisjon og klinker til på mesterskapets siste dag.

3 Har du en personlig favoritt vi må heie litt ekstra på?

Antoine Cyr fra Canada, det er en jovial og trivelig fyr! Det canadiske laget har dårlig økonomi og han reiser mye for seg selv. Cyr er bare 24 år og har vært oppe på 4. plass i verdenscupen i år. Det er imponerende med de ressursene han har tilgjengelig. Han er god i klassisk, så på en toppdag er han outsider på femmila.

Niklas Dyrhaug i blå langrennsjsakke med lue og raske briller på hodet
Niklas Dyrhaug legger langrennski inn bagasjerommet på en svart bil