Et lokale med en lang historie

Etter en mannsalder i bilbransjen går daglig leder i Nardo Bil Ålesund, Terje Løvmo, av med pensjon i 2024. Her deler han sine tanker om stillingen, arbeidsplassen og hva som venter for hans arvtaker.

Når Terje leverer nøklene videre, er det til et nytt lokale med en lang historie. Nardo Bil Ålesund har vært byens Volvo-forhandler siden 1940. Den gang startet det med Bilagenturet AS, hvor Terje fikk jobb allerede som 16-åring.

— Sammen med flere arbeidssøkere møtte jeg opp på Arbeidskontoret i Ålesund. Her ble vi tipset om en ledig stilling på delekontoret til Volvo. Jeg løp rett hjem til far og ba ham kjøre meg til Bilagenturet. Før de andre rakk å komme fram hadde jeg sikret meg jobben!

Terje Løvmo
Daglig leder, Nardo Bil Ålesund

I 2011 ble Bilagenturet en del av Nardo Bil familien, som den første utvidelsen fra Nardo Bil på Leangen i Trondheim. I dag har konsernet avdelinger på ni ulike steder i Midt-Norge.
Avdelingen i Ålesund har også vokst de siste årene. Om lag 40 ansatte har Nardo Bil Ålesund som arbeidsplass. Lokalene på Breivika huser både Volvo, egen bruktbilavdeling, verksted og Polestar Space. I 2022 trillet det 650 solgte biler ut herifra.
Rigget for fremtiden

For å befeste posisjonen som Volvo-forhandler i Møre og Romsdal ble lokalene pusset opp i vinter. Terje er ikke vond å be når vi spør om tanken bak den nye salgshallen.
–      Nå kan vi stille ut og presentere biler på en helt annen måte enn før. Bilene er koblet til strøm og infotainment systemet er slått på. Dette lokalet er bilene våre verdig, smiler Terje fornøyd.

Imellom bilene har de ansatte funnet sin plass i åpent landskap.
–       Med selgerne ute blant bilene, og ikke inne på kontor, møter de deg i det du kommer inn, forteller Terje.

Midt i lokalet er det gjort plass til en kundelounge med TV og sittegruppe. Her kan besøkende ta seg en kaffekopp og koble seg på Wi-Fi. Egen barnesone er det også blitt plass til.
–      Her skal du være i fokus. Hos Nardo Bil har vi gjester, ikke kunder. Vi ønsker at lokalet skal gjenspeile Volvo som merkenavn. Det skal være sikkert, trygt og stilrent, legger Terje til.

Med sikkerhet og innovasjon i førersetet

I andre etasje finner du bruktbil-avdelingen. Terje forteller om stort utvalg og godt salg.
–      Som Volvo Selekt forhandler tar vi en teknisk kontroll av bilen, oppgraderer Softwaren og tilbyr bruktbil med inntil syv år eller 150.000 kilometers nybilgaranti. Det betyr forutsigbarhet og trygghet for kunden, sier Terje.
Enten du kjøper ny eller brukt bil får du din personlige servicetekniker hos Nardo Bil. Serviceteknikeren tar imot bilen, gjennomfører service eller reparasjoner og går gjennom arbeidet med deg når bilen er klar for henting. Rett og slett en fast mekaniker som kjenner historikken til nettopp din bil.
–       Jeg føler meg heldig som har fått jobbe med Volvo – de har alltid gått i bresjen for innovasjon og sikkerhet. Det betyr mye for mulighetene man har til å lykkes som forhandler.

En bransje i utvikling

Med elektrifisering og digitalisering er bilbransjen midt i en omfattende endring. Som daglig leder må du evne å motivere dine ansatte til utvikling og nytenking. lokale med en lang historie både din egen og dine kollegaers arbeidshverdag.
–       Bedriften har levert stabilt gode resultater over flere år. Legg til et bygg rigget for fremtidens bilbransje og dedikerte medarbeidere. Her ligger forholdene til rette for deg som vil ta Nardo Bil Ålesund inn i fremtiden!